چگونه با تغییر تنظیمات گوگل از اطلاعات شخصی خود محافظت کنیم؟

حفاظت از اطلاعات شخصی با تغییر تنظیمات گوگل

امروزه به لطف گوشی‌های هوشمند، دنیای مجازی در تار و پود زندگی ما تنیده شده است. اسمارت‌فون‌ها دیگر فقط ابزاری برای برقراری تماس نیستند و بخشی از زندگی ما شده‌اند. همه ما می‌دانیم که اطلاعات ما محرمانه نیست و شرکت‌های بزرگ فناوری اطلاعات، با اهداف تبلیغاتی از اطلاعات ما استفاده می‌کنند. اگر نسبت به اطلاعات خصوصی و حریم شخصی خود حساس هستید، این مقاله تایپون را بخوانید. می‌خواهیم بدانیم چطور می‌توانیم با تغییر دادن تنظیمات گوگل از اطلاعات محرمانه خود محافظت کنیم.

محافظت از تاریخچه فعالیت‌های شما در گوگل

هر بار که از یکی از سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنید، تاریخچه فعالیت‌های شما در My Activity ثبت می‌شود. در این صفحه همه چیزهایی که جست‌وجو کردید؛ عکس‌هایی که مشاهده کردید، فیلم‌هایی که در یوتیوب باز کردید و نحوه استفاده از دیگر سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های گوگل نشان داده می‌شود. اگر از یک کامپیوتر اشتراکی استفاده می‌کنید یا لپ‌تاپ شما بین اعضای خانواده دست به دست می‌شود، فقط یک کلیک کافی است تا بقیه بفهمند شما در گوگل چه کارهایی انجام می‌دهید.

برای استفاده از ازن قابلیت گوگل، به صفحه myactivity.google.com بروید. یک پاپ‌آپ آبی رنگ با پیام Safer with Google مشاهده می‌کنید. روی گزینه Manage کلیک کنید. در پنجره باز شده گزینه Require extra verification را انتخاب کنید و Save را بزنید. از این پس برای مشاهده تاریخچه فعالیت‌های خود در گوگل، باید رمز عبور اکانت خود را وارد کنید.

فعالیت های گوگل

غیرفعال کردن تنظیمات ردگیری google photos

فقط نقشه گوگل نیست که با استفاده از قابلیت مکان‌یابی، شما را ردگیری می‌کند. اپلیکیشن عکس گوگل یا google photos هم چنین قابلیتی را دارد. اگر مکان‌یابی یا location گوشی روشن باشد، اطلاعات مکان شما روی همه عکس ها ثبت می‌شود و با استفاده از گوگل فوتوز قابل ردیابی است.

تایپ ده انگشتی یک مهارت مادام العمر است. آموزش آنلاین تایپ ده انگشتی را با تایپون تجربه کنید.

برای غیرفعال کردن مسیریابی با استفاده از عکس، اپلیکیشن Google Photos را باز کنید و روی گزینه Search بزنید. در بخش Places می‌توانید گزینه Places را مشاهده کنید. روی این گزینه ضربه بزنید و صفحه را به پایین اسکرول کنید تا فهرستی از عکس‌ها مشاهده کرده و با زوم کردن روی نقشه و انتخاب یک مکان، تصاویر مربوط به آن را ببینید.

در کامپیوتر Google Maps را باز کنید. منوی سه نقطه را انتخاب کرده و روی Your Timeline کلیک کنید. در کلیدهای نمایش داده شده روی صفحه Manage Location History کلیک کنید. صفحه Activity conنوtrols حساب کاربری گوگل شما باز شده باشد.

اگر گزینه Location History روشن است، آن را غیرفعال کنید. با این کار در عکس‌هایی که از این پس می‌گیرید، اطلاعات مکان ثبت نمی‌شود. گزینه Auto-Delete هم مدت زمان دوره‌ای پاک‌سازی تاریخچه مکانی عکس‌ها را مشخص می‌کند. شما می‌توانید یک محدوده ۳ ماه تا ۳۶ ماه را برای عکس‌های قدیمی‌تر انتخاب کنید.

برای پاک‌سازی با استفاده از تنظیمات گوگل روی کامپیوتر پی‌سی برنامه Google Photos را باز کنید. در گوشه بالا سمت راست گزینه Settings را بزنید. صفحه را اسکرول کنید تا به گزینه Sharing برسید و آن را انتخاب کنید. گزینه Hide photo location data را فعال کنید.

گوگل فوتوز

تغییر تنظیمات گوگل برای ذخیره کوکی‌ها

به یک وب‌سایت جدید مراجعه می‌کنید. احتمالا، پنجره‌ای باز می‌شود و از شما می‌خواهد اجازه فعالیت کوکی‌ها را بدهید. کوکی‌ها سایت‌ها و فعالیت‌هایی را که در آن‌ها انجام می‌دهید ردیابی می‌کنند. کارهای مفیدی مانند ذخیره رمزعبور سایت یا خریدهای درون سبد خرید یک فروشگاه توسط کوکی‌ها برای وب‌سایت‌ها انجام می‌شود. اما هزینه آن، نشانه رفتن حریم خصوصی شما است. از همه این اطلاعات برای تبلیغات و بازاریابی استفاده می‌شود.

گوگل سعی می‌کند مانع از فعالیت کوکی‌های شخص ثالث شود ولی به این معنا هم نیست که اطلاعات شما با تبلیغ‌کنندگان شخص ثالث به اشتراک گذاشته نمی‌شود. گوگل به مرور دارد ترفندهای جدیدی در این حوزه به کار می‌گیرد. برای مثالFederated Learning of Cohorts  یا به طور اختصار FLoC گوگل در پشت پرده مرورگر کروم اجرا شده و برای کاربران انتخاب شده، اطلاعات لازم را جمع‌آوری می‌کند. بیشتر از این ترفند برای یافتن علایق خود و گروه‌بندی با دیگر کاربران با علایق مشابه استفاده می‌شود.

قابلیت FLoC برای جلوگیری از خطرات حریم خصوصی کوکی‌های شخص ثالث ایجاد شده است ولی در این زمینه موارد جدیدی ایجاد می‌کند. اگر از مرورگر کروم استفاده می‌کنید؛ ممکن است بدون اینکه خودتان بدانید یک FLoCed باشید. می‌توانید سایت amifloced.org  را بررسی کنید که آیا به طور آزمایشی بخشی از این برنامه هستید یا خیر.

اگر یک FLoCed  باشید، می‌توانید از هرگونه ردیابی شخص ثالث در مرورگر کروم چشم‌پوشی کنید. گوگل کروم را باز کنید و در بالا و سمت راست ثفحه، روی منوی تنظیمات سه نقطه کلیک کنید. به منوی Privacy and security بروید و سپس Cookies and other site data را انتخاب کنید. گزینه Block third-party cookies را انتخاب کنید.

گوگل کروم کوکیز

با تغییر تنظیمات گوگل و اعمال این سه گزینه، اطلاعات محرمانه شما تا حدی از دسترس دیگران خارج می‌شود. با این حال موارد زیاد دیگری هم وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

یک یادآوری مهم

تایپ ده‌انگشتی مهارتی است که همه به آن نیاز داریم. آن را با آسان‌ترین و بهترین روش بیاموزید. امتحانش بی‌ضرر است!

همین الان یادگیری تایپ ده‌انگشتی را شروع کنید!

برای شروعِ رایگانِ تمرینِ تایپ ده‌انگشتی، در کامپیوتر یا لپتاپ خود سایت تایپون (typoon.ir) را باز کنید و درس اول را امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *